top of page

 

 

Hoe kan ik jullie bereiken?

Van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 17 uur op +32 495 61 18 16 of op info@simointerieur.com.

 

Ik wil graag langskomen. Hebben jullie een winkel of een showroom?

We hebben geen fancy showroom. Zo hoeven we die kosten ook niet aan jullie door te rekenen! ;-)

Kom je graag eens kijken in onze atelier waar de tafels gemaakt worden? Dan ben je zeker welkom na afspraak.

Dat kan zelfs tot op een uurtje op voorhand. We vragen alleen een seintje te geven want we zijn niet altijd aanwezig en willen natuurlijk niet dat je voor een gesloten deur staat.

 

Kom je voor een specifiek model? Vraag dan even achter de beschikbaarheid. Het kan nl. zijn dat deze tafel op dat moment niet in onze atelier staat.

Bel gerust voor alle vragen, we staan je graag te woord.

 

Kan ik bij jullie terecht voor maatwerk?

We maken elk meubel op bestelling. Het voordeel van deze manier van werken is dat we relatief eenvoudig een model kunnen aanpassen. Daarnaast kunnen we bestaande modellen ook in andere afmetingen maken dan op de site aangeboden. Ook andere houtsoorten zijn voor ons vaak geen probleem. Neem contact op voor meer informatie.

 

Op welke manieren kan ik betalen?

  1. Betaal het volledige bedrag online via de webshop

  • Via creditcard (VISA, MasterCard)

  • Via overschrijving met Klarna

  • Via PayPal

 

  2. Betaal 50% via overschrijving

We horen graag van onze klanten. Stuur ons een mailtje met de gewenste bestelling.

We sturen jou vervolgens de aankoopfactuur met vermelding van het te betalen voorschot. We vragen 1/2 van het totaalbedrag bij aanvang van de bestelling.

Het saldo dient voldaan te zijn op dag van de levering. We hebben geen betaalterminal voorhanden. Voorzie dus een bewijs van betaling.

Omdat het meestal over grote bedragen gaat, kan er helaas geen gebruik gemaakt worden van de Payconiq app.

 

  3. Betaal cash

Neem contact op om de voorwaarden omtrent cash betaling af te spreken.

 

Wat zijn de levertermijnen?

Bij aanvang van de bestelling wordt medegedeeld hoe lang de levertijd bedraagt. Dit is nl. afhankelijk van het product. Wij doen steeds ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren. Echter worden we soms geconfronteerd met overmacht. Gezien de huidige economische crisis zijn afwijkingen in levertermijnen niet uit te sluiten.

 

Werking van het hout

Hout is een natuurproduct dat onder temperatuur en luchtvochtigheid kan krimpen en uitzetten.

Hierdoor kunnen krimpscheuren ontstaan, dit is een natuurlijk proces. Het hout probeert zich als het ware aan te passen aan de omgevingstemperatuur.

Doordat wij gebruik maken van uitsluitend gedroogde planken en de juiste bevestigingsmaterialen beperken wij dit wel tot een minimum.

Preventief onderhoud: Let in de koude maanden extra op. Bouw de temperatuur rustig op. Krijg je een meubel net geleverd? Zorg dat deze langzaam acclimatiseert.

In koude maanden als de temperatuur binnen hoog is, geven we vaak het advies om de tafel eerst in een minder verwarmde ruimte te laten acclimatiseren.

Een luchtbevochtiger is een goede remedie om krimpen en scheuren van meubelen te voorkomen. Verlucht de ruimte voldoende.

 

Is mijn tafel beschermd tegen vlekken?

De tafels die wij verkopen zijn vervaardigd uit onbehandeld massief eikenhout. Dit is een houtsoort met open poriën en neemt snel vocht, oliën en vlekken op. Indien u de tafel niet door ons laat behandelen raden wij u dan ook aan het tafelblad zelf te behandelen met een olie of vernis om de tafel extra te beschermen tegen vocht en vuil.

Wij gebruiken volgende producten:

  • OLIE (Rubio Monocoat): 2 componenten olie die beschermt tegen vuil, vocht en olie en is slijtvast en onderhoudsvriendelijk. De olie benadrukt de houttekening en is in een veelvoud van tinten te krijgen. Deze dringt diep in het hout door en beschermt tegen vuil, water en olie. De tinten waarin deze olie verkrijgbaar is zorgen dus voor een kleurbehandeling van de tafel en kunnen een kleuraccent geven opdat de tafel perfect in uw interieur zou passen.

Onderhoud: Afwerking met een olie vraagt iets meer onderhoud. Bij intensief gebruik raden we een natuurzeep aan. Deze legt nog een extra filter op het hout waardoor vlekken geen kans krijgen.

! Merk je na enkele jaren dat de tafel wel een opfrisbeurt kan gebruiken? Dan kan dat eenvoudig door dezelfde olie opnieuw aan te brengen.

 

  • VERNIS (Skylt Original): Afwerking die de natuurlijke lichte kleur van het eikenhout behoudt. Dit is een watergedragen matte vernis. Het geeft de tafel een onbehandelde uitstraling en beschermt zeer goed tegen vuil, water en olie. De vernis wordt aangebracht in 3 lagen, telkens met tussenschuren voor optimale hechting.

Onderhoud: Vernis creëert een toplaag op het hout waardoor vocht en andere voedingsmiddelen niet kunnen doordringen. Schoonmaak kan gewoon met een vochtige doek, gebruik evenwel geen chemische producten die de vernis zouden kunnen aantasten. Gebruik altijd onderleggers voor warme potten, pannen en schalen.

! Wil je na jarenlang gebruik opnieuw vernissen? Dan dien je de tafel volledig op te schuren vooraleer deze nieuwe laag aan te brengen.

 

 

Hoe zit het met garantie?

Bij ons heb je garantie op alle meubelen die je bestelt, zowel op standaardmodellen als bij maatwerk. De standaard garantietermijn bedraagt 2 jaar op het meubel met uitzondering van vlekken of krassen of aantoonbaar intensief gebruik. De garantie geldt niet op krimpscheuren, dit een natuurlijke bijwerking van massief hout dat zich aanpast aan wisselende omgevingstemperaturen.

De factuur geldt als garantiebewijs. Garantie op de meubelen vervalt wanneer je de meubelen zelf behandelt of aanpast.

Wij garanderen een kwalitatief meubelstuk. Dat houdt in dat het meubel stevig en solide is gemonteerd en netjes machinaal geschuurd.

 

Een klacht?

Geen paniek, we gaan je helpen. Mocht er iets niet goed zijn aan de ontvangen meubelen, stuur ons dan een e-mail met een duidelijke omschrijving van de klacht. Stuur ook altijd foto’s mee zodat wij een visueel beeld hebben van het probleem. Maak een foto van het detail maar ook altijd een foto van het gehele meubel.

Elk probleem is anders, er zijn dus geen standaard oplossingen. Wel kan je er gerust op zijn dat we altijd bereid zijn om te werken aan een oplossing.

 

Hoe weet ik dat ik veilig bij jullie bestel?

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Je kan met al jouw vragen dagelijks terecht op 0495 61 18 16 of per mail op info@simointerieur.com.

 

Retourrecht

Je hebt ook bij ons recht op retour zoals beschreven in de wet kopen op afstand. De retourlevering dien je wel voor eigen rekening te nemen. Als producten speciaal voor je besteld en/of op maat gemaakt worden, geldt het herroepingsrecht wettelijk niet.

Na akkoord op een offerte voor een maatwerk-product en bij het bestellen van een meubel dat we naar jouw gewenste afmetingen en/of afwerking maken kunnen we niet in alle gevallen het meubelstuk terugnemen. We denken echter altijd met je mee en we zullen altijd proberen om tot een passende oplossing te komen.

 

Worden de meubels over heel België geleverd?

 

Wij leveren in heel België GRATIS bij bestellingen vanaf € 1000, anders bedraagt de leverkost € 45.

Hoe gaat de levering in zijn werk?

Wij bieden gratis levering aan bij bestellingen vanaf € 1000.

Er dient altijd een helpende hand aanwezig te zijn om de tafel mee uit te laden en binnen te dragen.

We bezorgen jouw tafel steeds op het gelijkvloers.

 

Dient het meubel op een verdieping geleverd te worden dan ben je zelf verantwoordelijk om voldoende hulp te voorzien, zodat zij het meubelstuk naar boven kunnen dragen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade die hierdoor zou ontstaan. Wij zorgen wel steeds voor de montage ter plaatse.

 

Geen mogelijkheid om het langs de trap naar boven te brengen of woon je in een appartement? Dan dient er een ladderlift te worden voorzien. Je bent vrij om dit zelf te regelen. Heb je graag dat wij dit doen? Dan wordt er een toeslag van € 125 incl. BTW aangerekend.

We spreken het moment van de levering dan samen af.

Hoe nauwkeurig is jullie maatvoering?

Maatwerk is een relatief begrip. We kunnen niet millimeter-nauwkeurig te werk gaan. Mochten afmetingen heel nauwkeurig komen, bijvoorbeeld als een meubel precies in een nis moet worden geplaatst geef dit dan aan, dan kunnen wij je aangeven of dit gaat lukken of niet. Hou in het algemeen een marge op maatvoering van 1% aan.

 

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

 

FaQ

TAFELS OP MAAT

PURE MATERIALEN

PERSOONLIJK ADVIES

GRATIS LEVERING

INTERIEUR

bottom of page